Ramen to obok sushi jedno z najpopularniejszych dań kuchni japońskiej. Od 2017 roku ta esencjonalna i sycąca zupa podbija serca łodzian. Z ambicji i pasji, z jaką tworzy się ramen w Ato, powstają małe dzieła sztuki w misce.
Ręcznie robiony makaron to znak rozpoznawczy Ato Ramen. Wszystko dzięki dbałości o wykorzystywane półprodukty, wiedzy nabytej na nieustających szkoleniach oraz niepohamowanej chęci do samorozwoju i zgłębiania tajników kuchni japońskiej. Tak powstała receptura makaronu, którego zazdroszczą Ato Ramen wszystkie restauracje o podobnym profilu w Polsce.
Minimalistyczne, ale charakterystyczne wnętrze oddaje klimat japońskich barów ramen. Lokal dostosowany jest do wzorcowych warunków, w jakich powinno się jeść ramen – w skupieniu, dość szybko, najczęściej przy barowym blacie. Taka koncepcja, w połączeniu z otwartą kuchnią, daje możliwość odczucia na własnej skórze niepowtarzalnego klimatu japońskich barów ramen.