Pierwsze w Łodzi studio kulinarne. Book&Cook organizuje zajęcia integracyjne dla firm w formie wspólnego gotowania, pokazy sztuki kulinarnej z degustacją w trakcie spotkań biznesowych oraz imprezy komercyjne i okolicznościowe dla firm i klientów indywidualnych.
Studio skupia znane osobowości z branży – kucharzy, szefów kuchni, blogerów kulinarnych. W kuchni Book&Cook gotował m.in. Michel Moran – szef kuchni oraz juror programu Master Chef w TVN czy Marta Dymek – autorka najpopularniejszego bloga wegańskiego, Jadłonomia. Na stałe ze studiem współpracują łódzcy kucharze i blogerzy: Magda Klimczak – autorka bloga Daretocook, Marta Edmunds – uczestniczka 3. edycji programu TOP CHEF, Szymon Stach – nagrodzony prestiżowym tytułem "Szef jutra" nadawanym co roku przez przewodnik kulinarny Gault&Millau, Paweł Pyra – szef kuchni w restauracji Quale, Bartek Snecz Dębski – miłośnik kuchni azjatyckiej, prowadzi swój projekt street foodowy SPOKO SZAMA oraz Snecz Gotuje, Bartek Pagacz – szef kuchni restauracji Fatamorgana.
Book&Cook wyróżnia wielofunkcyjna i nowoczesna przestrzeń o pofabrycznym klimacie. Surowy wystrój – drewno, cegła, umożliwiają dowolną aranżację wnętrza. Duża, otwarta powierzchnia – 220 m kw. – pozwala na przygotowanie spotkania dla grup różnej wielkości: od kilkunastu do około 70 osób w ustawieniu teatralnym i do 80 siedzących przy stołach. Studio wyposażone jest w niezbędny sprzęt techniczny oraz wysokiej klasy sprzęt kuchenny. Do każdej imprezy zapewnia spersonalizowany catering. Book&Cook to unikalne miejsce na organizację imprez prywatnych – wesel, chrzcin, urodzin, wieczorów panieńskich, itd.
pn-pt: 9:00-17:00
warsztaty weekendowe